Gnocchi z brukselką
Oryginalne połączenie!

Składniki
- kluski
- 1 kg ziemniaków
- 25 dag mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- żółtko gałka
- muszkatołowa
- 5 dag parmezanu
- sos
- 20 dag suszonych grzybów
- cebula
- pół szklanki śmietany 18 proc.
- pieprz
- sól
- dodatkowo
- 30 dag brukselki
- pół łyżeczki masła
- pieprz
- sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki ugotuj na parze. Obierz, zmiel. Ugnieć z mąką pszenną i ziemniaczaną, solą, żółtkiem, szczyptą gałki i startym na tarce parmezanem. Uformuj wałki, przygnieć widelcem i pokrój. Gotuj do wypłynięcia. 2. Ugotuj brukselkę. Grzyby namocz, gotuj. Pokrój w paski. Obsmaż pokrojoną cebulę, dodaj grzyby, wlej śmietanę, przypraw. Podawaj z kluskami.