Gofry: Łatwy, szybki i pyszny deser

Domowe gofry to chrupiące wafle, które robimy w gofrownicy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dzieci uwielbiają domowe gofry podane z bitą śmietaną, owocami i konfiturą.

Gofry to pyszny deser na każdą okazję
Gofry to pyszny deser na każdą okazjęINTERIA.PL

Domowe gofry - przygotowanie

1. Jajka ubić za pomocą trzepaczki aż masa lekko zgęstnieje i zmieni kolor. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość wymieszać szybko na gładką masę.

2. Rozgrzać gofrownicę, nakładać porcje ciasta i piec do zarumienienia, przy mocy 1200 W około 7 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać urządzenia.

3. Domowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami np.: bitą śmietaną, owocami, konfiturą, cukrem pudrem.

Masz ochotę na coś słodkiego? Sprawdź inne przepisy na desery:

Zobacz też:

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas