Reklama

Reklama

Gołąbki meksykańskie

W meksykańskim stylu.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1/2 kg mięsa mielonego,

- 1 mała biała kapusta,

- 6 łyżek ryżu i kaszy manny,

- 3-4 jaja, bułka tarta,

- 2-3 łyżki Warzywka,

- strąk słodkiej papryki,

- pieprz, 2 ząbki czosnku,

- 2 puszki koncentratu pomidorowego,

- 1 łyżeczka smalcu

Przygotowanie:

Kapustę poszatkuj drobniutko i wymieszaj z mięsem. Dodaj jaja, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Formuj małe kotlety, obtocz w bułce, usmaż. Do żaroodpornego garnka wlej litr wody, dodaj przyprawę, koncentrat pomidorowy, tłuszcz. Na dno połóż liście kapusty, potem warstwę kotletów, znowu liście itd. Zapiekaj w temp. 160 stopni C przez 2 godziny.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia meksykańska | gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje