Gołąbki szpinakowe
Nietypowa wersja gołąbków. Równie smaczna!

Składniki
- 300 g kiełbasy
- kajzerka
- mleko
- cebula
- pęczek natki
- 2 ząbki czosnku
- jajko
- 1/2 kg szpinaku
- bulion
- puszka pomidorów
- sól, pieprz, olej
4 osób
Sposób przygotowania
1. Kiełbasę pozbaw skórki, rozdrobnij. Dodaj namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, posiekaną cebulę, natkę i czosnek. Wyrób masę, dopraw solą i pieprzem. 2. Szpinak oczyść, blanszuj 1 min. Przelej na sicie zimną wodą. Układaj po kilka liści. Na nich umieszczaj porcje farszu. Zwijaj gołąbki. Obsmaż je na oleju. Szklankę bulionu zmiksuj z pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Polej gołąbki. Piecz 30 min w 180°C.Nie masz ochoty na sos pomidorowy? Zapiecz szpinakowe gołąbki pod beszamelem. Możesz też udusić je w sosie śmietanowym z koperkiem.