Reklama

Gołąbki szpinakowe

Nietypowa wersja gołąbków. Równie smaczna!

Czas przyrządzenia: 55 miniut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 300 g kiełbasy
  • kajzerka
  • mleko
  • cebula
  • pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 1/2 kg szpinaku
  • bulion
  • puszka pomidorów
  • sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę pozbaw skórki, rozdrobnij. Dodaj namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, posiekaną cebulę, natkę i czosnek. Wyrób masę, dopraw solą i pieprzem. 


2. Szpinak oczyść, blanszuj 1 min. Przelej na sicie zimną wodą. Układaj po kilka liści. Na nich umieszczaj porcje farszu. Zwijaj gołąbki. Obsmaż je na oleju. Szklankę bulionu zmiksuj z pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Polej gołąbki. Piecz 30 min w 180°C.

Nie masz ochoty na sos pomidorowy? Zapiecz szpinakowe gołąbki pod beszamelem. Możesz też udusić je w sosie śmietanowym z koperkiem.

Reklama

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy