Gołąbki szpinakowe

Nietypowa wersja gołąbków. Równie smaczna!

Gołąbki z sosem
Gołąbki z sosem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę pozbaw skórki, rozdrobnij. Dodaj namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, posiekaną cebulę, natkę i czosnek. Wyrób masę, dopraw solą i pieprzem. 


2. Szpinak oczyść, blanszuj 1 min. Przelej na sicie zimną wodą. Układaj po kilka liści. Na nich umieszczaj porcje farszu. Zwijaj gołąbki. Obsmaż je na oleju. Szklankę bulionu zmiksuj z pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Polej gołąbki. Piecz 30 min w 180°C.

Nie masz ochoty na sos pomidorowy? Zapiecz szpinakowe gołąbki pod beszamelem. Możesz też udusić je w sosie śmietanowym z koperkiem.

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas