Gorąca czekolada z dodatkiem czerwonego wina

Pyszny i rozgrzewający napój

Gorąca czekolada
Gorąca czekoladamateriały prasowe

Składniki

  • 2/3 szklanki półsłodkich kawałków czekolady
  • 2/3 szklanki wytrawnego czerwonego wina Kondoli Saperavi, Marani
  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki zagęszczonego mleka
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

Sposób przygotowania

W rondlu na małym ogniu połącz kawałki czekolady, czerwone wino Kondoli Saperavi Marani, mleko, mleko zagęszczone i cukier (opcjonalnie). Ogrzewaj, stale mieszając, aż kawałki czekolady się rozpuszczą, a napój będzie gorący. Zdejmij z ognia, dodaj ekstrakt z wanilii i sól. Rozlej do kubków.

Smacznego!

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas