Reklama

Reklama

Góralskie naleśniki z oscypkiem i żurawiną

Nie musisz jechać do Zakopanego, by nacieszyć się tamtejszą kuchnią. Zrób góralskie naleśniki z oscypkiem i żurawiną we własnej kuchni. Rozpływający się wędzony oscypek w połączeniu ze słodko-kwaśną żurawiną smakuje doskonale. To danie, którym szybko się nasycisz.

Składniki

  • 200 g oscypka
  • 100 g żurawiny suszonej
  • 250 ml mleka
  • 3 jajka
  • 250 g mąki
  • 50 ml wody gazowanej
  • 50 ml wiśniówki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 100 ml oleju
  • sól

Zobacz, jak krok po kroku zrobić góralskie naleśniki:

x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje