Grillowana tortilla z serem z salami i chilli oraz z awokado i czerwoną cebulą
Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera.
Składniki:
- tortilla 4 szt.
- ser np. Hochland Na gorąco! z salami i chilli; 8 plastrów
- miękkie awokado 1 szt.
- czerwona cebula 1 szt.
- sałata rzymska
- kwaśna śmietana
Sposób przygotowania:
Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli i formujemy roladkę, gotową tortille owijamy folią aluminiową i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 3 min z każdej strony. Opcjonalnie możemy dodać frankfurterki lub kabanosy.
Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz właściciel Akademii Kulinarnej.