Reklama

Reklama

GRILLOWANE AWOKADO Z CIECIERZYCĄ

Zdrowe i bardzo smaczne

Składniki

  • puszka cieciorki
  • 2 duże awokado
  • 125 g pomidorków koktajlowych
  • sok z połowy cytryny
  • 8 łyżek tahini
  • oliwa,
  • sól, pieprz
  • 2 gałązki świeżej mięty

Sposób przygotowania

Osączoną cieciorkę skrop oliwą i podgrzej na grillu na tacce 5 minut. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, posyp solą i pieprzem, grilluj 5 minut z jednej, przekrojonej strony. Pomidorki przekrój na ćwiartki, skrop sokiem z cytryny, dodaj miętę, sól i pieprz. Cieciorkę wymieszaj z 4 łyżkami pasty sezamowej. Pozostałą część tahini zmieszaj z sokiem  z cytryny, solą i pieprzem.  Polewaj gotowe awokado,  na wierzchu ułóż cieciorkę  i pomidorki. Posyp miętą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje