GRILLOWANE AWOKADO Z CIECIERZYCĄ

Zdrowe i bardzo smaczne

Awokado grillowane
Awokado grillowane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Osączoną cieciorkę skrop oliwą i podgrzej na grillu na tacce 5 minut. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, posyp solą i pieprzem, grilluj 5 minut z jednej, przekrojonej strony. Pomidorki przekrój na ćwiartki, skrop sokiem z cytryny, dodaj miętę, sól i pieprz. Cieciorkę wymieszaj z 4 łyżkami pasty sezamowej. Pozostałą część tahini zmieszaj z sokiem  z cytryny, solą i pieprzem.  Polewaj gotowe awokado,  na wierzchu ułóż cieciorkę  i pomidorki. Posyp miętą

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado INTERIA.PL
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas