Grillowane roladki z indyka
Roladki z pysznym dipem.

Składniki na 8 kawałków:
- 8 kotletów z indyka (po 80 g), - 1 ząbek czosnku, - 6 łyżki oliwy z oliwek, - 2 łyżki soku z cytryny, - 8 plastrów szynki parmeńskiej, - 1 gałązka szałwii, - pieprz, - 2 łyżki Pesto 150 g chudego jogurtu, - przepołowione główki młodego czosnku i bazylia
Przygotowanie:
Kotlety umyć, osuszyć, nieco rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mięso skropić marynatą i odstawić na 30 minut. Następnie osączyć z marynaty, na wierzch nakładać szynkę i listki szałwii, przyprawić pieprzem. Mocno zrolować i spiąć. Opiekać na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Przygotować dip z Pesto wymieszanego z jogurtem. Podawać z młodym grillowanym czosnkiem i świeżą bazylią. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 670 kJ/160 kcal