Reklama

Reklama

Grillowane roladki z indyka

Roladki z pysznym dipem.

Składniki na 8 kawałków:

Reklama

- 8 kotletów z indyka (po 80 g),
- 1 ząbek czosnku,
- 6 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 8 plastrów szynki parmeńskiej,
- 1 gałązka szałwii,
- pieprz,
- 2 łyżki Pesto 150 g chudego jogurtu,
- przepołowione główki młodego czosnku i bazylia

Przygotowanie:

Kotlety umyć, osuszyć, nieco rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mięso skropić marynatą i odstawić na 30 minut. Następnie osączyć z marynaty, na wierzch nakładać szynkę i listki szałwii, przyprawić pieprzem. Mocno zrolować i spiąć. Opiekać na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Przygotować dip z Pesto wymieszanego z jogurtem. Podawać z młodym grillowanym czosnkiem i świeżą bazylią.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 670 kJ/160 kcal

Dowiedz się więcej na temat: indyk | dip | grill | drób

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje