Grillowane szaszłyki
Sycące i zdrowsze niż z budki z fast foodem!

Składniki
- 60 dag mielonego mięsa drobiowego
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej cebuli
- 1 łyżka mielonej kolendry
- 1 łyżka mielonego kuminu,
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- po 1/4 łyżeczki mielonego
- imbiru i pieprzu kajeńskiego,
- 3 łyżki posiekanej natki
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 1-2 łyżki oleju
- 4 placki tacos, warzywa
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Czosnek obierz, rozetrzyj ze szczyptą soli. Mięso wymieszaj z czosnkiem, cebulą, przyprawami i natką. Dobrze wyrób. Mięsną masę podziel na 6 porcji. Każdą z nich oblep wokół długiego drewnianego patyczka, formując podłużne kotleciki. Kebaby połóż na deseczce zwilżonej wcześniej wodą. Wstaw do lodówki na 4-5 godzin (a jeszcze lepiej - na noc). 2. Po tym czasie kebaby posmaruj cienko olejem. Piecz na grillu ok. 15 minut, obracając, aż ładnie się zrumienią. Podawaj np. z warzywami w plackach tacos.