Składniki na 6 porcji: - 6 dużych ziemniaków, - 3 średnie pomidory, - 2 opakowania sera mozzarella (125 g po odcieku), - pęczek bazylii, - puszka moreli, - pęczek zielonej cebulki, - 150 g śmietany, - sól, biały pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Bazylię i zieloną cebulkę drobno posiekać, morele pokroić w drobną kostkę. Morele wymieszać z zieloną cebulką. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki wystudzić i poprzekrawać. Podpiec od przekrojonej strony na grillu. Na połowie ułożyć bazylię pomidory i mozzarellę (oprószyć solą i pierzem), na pozostałych morele z cebulką i po odrobinie śmietany. Ziemniaki ułożyć na przygotowanym grillu na 10 minut. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 2260 kJ/540 kcal