Dwa różne style, dwa różne smaki.
- 6 dużych ziemniaków,
- 3 średnie pomidory,
- 2 opakowania sera mozzarella (125 g po odcieku),
- pęczek bazylii,
- puszka moreli,
- pęczek zielonej cebulki,
- 150 g śmietany,
- sól, biały pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Bazylię i zieloną cebulkę drobno posiekać, morele pokroić w drobną kostkę.
Morele wymieszać z zieloną cebulką. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki wystudzić i poprzekrawać. Podpiec od przekrojonej strony na grillu.
Na połowie ułożyć bazylię pomidory i mozzarellę (oprószyć solą i pierzem), na pozostałych morele z cebulką i po odrobinie śmietany. Ziemniaki ułożyć na przygotowanym grillu na 10 minut.
Czas przygotowania: 50 minut
Jedna porcja zawiera: 2260 kJ/540 kcal