Grzaniec żurawinowy

Aby wieczór był gorący!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki na 6 porcji:

  • 100 g suszonej żurawiny
  • 100 ml brązowego rumu
  • 2 pomarańcze
  • 500 ml wina czerwonego
  • 750 ml soku żurawinowego
  • 2 kawałki cynamonu
  • 4 gwiazdki anyżku
  • 3-4 łyżki cukru kandyzowanego

Przygotowanie:

Żurawinę skropić rumem i odstawić na godzinę. Pomarańcze pokroić w plastry. Wszystkie składniki umieścić w rondelku i podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia. Dosłodzić cukrem kandyzowanym.

Czas przygotowania 10 minut

Jedna porcja zawiera 1000 kJ/239 kcal

6 Porcji

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas