Reklama

Grzanki z ciepłą sałatką caprese

Pyszna przekąska na ciepło, którą przygotujesz w 15 minut. Domownicy będą zachwyceni.

Czas przyrządzenia: ok. 15 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 12 kromek bagietki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • po 10 dag żółtych i czerwonych pomidorków
  • 12,5 dag mozzarelli w kuleczkach
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii

Sposób przygotowania:

1. Grzanki ułóż na blasze, skrop oliwą. Obok ułóż opłukane pomidorki, również polej je oliwą. Piecz całość 5-8 min w 200ºC.

2. Wyjmij z piekarnika. Grzanki natrzyj starannie obranymi ząbkami czosnku.

3. Upieczone pomidory włóż do miseczki. Dodaj osączone i przekrojone na połówki kulki minimozzarelli. Dodaj 1-2 łyżki oliwy, garstkę posiekanych listków bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

4. Sałatkę rozłóż na grzankach.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia włoska | przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy