Gulasz lombardzki w chlebie
Nudzi cię gotowanie zwykłego gulaszu? Spróbuj tego!

Składniki
- 40 dag schabu
- 20 dag kiełbasek wieprzowych
- 30 dag żeberek wieprzowych
- 1 Kostka Mięsna (np. Winiary)
- 2 duże ziemniaki
- 300 ml białego wina
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 1 duży bochenek wiejskiego chleba
Sposób przygotowania
Schab, kiełbaski oraz żeberka pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać.Ziemniaki obrać, pokroić na spore kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i mieszając zeszklić. Dodać kiełbasę, żeberka i schab. Podlać winem i odrobiną wody. Wkruszyć Kostkę Mięsną. Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć płomień i gotować na małym płomieniu około godziny. W miarę potrzeby dolewać gorącą wodę. Po tym czasie dołożyć ziemniaki. Gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec dodać zmiksowane wraz z zalewą pomidory. Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w wydrążonym bochenku chleba.