Reklama

Reklama

Gulasz lombardzki w chlebie

Nudzi cię gotowanie zwykłego gulaszu? Spróbuj tego!

Czas przyrządzenia: 95 minut + duszenie 75 minut

Składniki

  • 40 dag schabu
  • 20 dag kiełbasek wieprzowych
  • 30 dag żeberek wieprzowych
  • 1 Kostka Mięsna (np. Winiary)
  • 2 duże ziemniaki
  • 300 ml białego wina
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 duży bochenek wiejskiego chleba

Sposób przygotowania

Schab, kiełbaski oraz żeberka pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać.Ziemniaki obrać, pokroić na spore kawałki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i mieszając zeszklić. Dodać kiełbasę, żeberka i schab. Podlać winem i odrobiną wody. Wkruszyć Kostkę Mięsną. Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć płomień i gotować na małym płomieniu około godziny. W miarę potrzeby dolewać gorącą wodę. Po tym czasie dołożyć ziemniaki. Gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec dodać zmiksowane wraz z zalewą pomidory. Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w wydrążonym bochenku chleba.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje