Reklama

Reklama

Gulasz z kalafiorem

Sycące danie obiadowe.

Składniki

  • 2 kalafiory
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • wędzona papryka w proszku
  • olej

Składniki - gulasz

  • 70 dag wołowego mięsa mielonego
  • olej
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag boczku wędzonego
  • kardamon mielony
  • ostra papryka w proszku
  • czerwona papryka
  • szklanka bulionu
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kalafior umyj, podziel. Wymieszaj mąkę z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Przypraw. Obtaczaj w cieście i smaż. 

2. Zrumień posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso mielone, boczek i paprykę, przypraw, smaż. Wlej bulion, duś 10 minut. Dodaj przecier pomidorowy i duś jeszcze 15 minut pod przykryciem. Zagęść mąką z zimną wodą. Podawaj z kalafiorem. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje