Reklama

Reklama

Halibut z warzywami

Delikatny i aromatyczny.

Składniki

  • 200 g fileta z halibuta
  • 1 marchewka
  • 1/2 pora
  • 1/4 selera
  • 1 pietruszka
  • sól
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • suszony majeranek, oregano, tymianek
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oleju

Przygotowanie

1. Umyty filet posyp oregano i tymiankiem, a potem skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut. Warzywa umyj, obierz i ugotuj.

Reklama

2. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej na patelni tłuszcz i podduś drobno pokrojony por. Kiedy będzie miękki, dodaj pozostałe warzywa, pieprz, sól, majeranek oraz przecier pomidorowy. Całość wymieszaj.

3. Ugotuj rybę na parze. Podawaj na ciepło pod kołderką z warzyw. Możesz też rozdrobnić mięso ryby i wymieszać je z jarzynami.

Dowiedz się więcej na temat: halibut | halibut z warzywami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje