Halibut z warzywami

Delikatny i aromatyczny.

Halibut to szlachetna i delikatna ryba
Halibut to szlachetna i delikatna ryba123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Umyty filet posyp oregano i tymiankiem, a potem skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut. Warzywa umyj, obierz i ugotuj.

2. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej na patelni tłuszcz i podduś drobno pokrojony por. Kiedy będzie miękki, dodaj pozostałe warzywa, pieprz, sól, majeranek oraz przecier pomidorowy. Całość wymieszaj.

3. Ugotuj rybę na parze. Podawaj na ciepło pod kołderką z warzyw. Możesz też rozdrobnić mięso ryby i wymieszać je z jarzynami.

Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepisInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas