Halibut z warzywami
Delikatny i aromatyczny.

Składniki
- 200 g fileta z halibuta
- 1 marchewka
- 1/2 pora
- 1/4 selera
- 1 pietruszka
- sól
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- suszony majeranek, oregano, tymianek
- pieprz
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki oleju
Przygotowanie
1. Umyty filet posyp oregano i tymiankiem, a potem skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut. Warzywa umyj, obierz i ugotuj.
2. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej na patelni tłuszcz i podduś drobno pokrojony por. Kiedy będzie miękki, dodaj pozostałe warzywa, pieprz, sól, majeranek oraz przecier pomidorowy. Całość wymieszaj.
3. Ugotuj rybę na parze. Podawaj na ciepło pod kołderką z warzyw. Możesz też rozdrobnić mięso ryby i wymieszać je z jarzynami.