Hamburgery w domowej wersji

Burger z sosem jogurtowym
Burger z sosem jogurtowym123RF/PICSEL

Drobiowe z jogurtowym sosem

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 mała czerstwa bułeczka
  • 2 korniszony
  • 2 pomidory
  • 4 duże liście sałaty

- dodatki

  • 4 bułki do hamburgerów,
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek ziołowej oliwy
  • rzeżucha
  • 1 szkl. jogurtu
  • mielony imbir i słodka papryka
  • sól, pieprz
Wegetariańskie burgery z czerwonych burakówInteria KulinariaInteria Kulinaria
Burgery z awokado
Burgery z awokado123RF/PICSEL

Wołowe z buraczkami

Składniki

  • 50 dag grubo mielonej wołowiny
  • 2 upieczone małe buraki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 czerwone cebule

- dodatki i przyprawy

  • 4 bułki
  • 2–3 gałązki rozmarynu
  • 1/2 ogórka sałatkowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 limonki
  • oliwa
  • sól
  • chili w proszku
  • pieprz, świeże oregano

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?