Herbaciany sorbet o smaku owoców leśnych

Nadesłane przez: Gastrosfera.

article cover
INTERIA.PL

- 4 saszetki herbatki Owoce Leśne POSTI,

- 1 szklanka zmiksowanych owoców leśnych (jagody, truskawki, poziomki, maliny, jeżyny, borówki),

- 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego,

- 3 łyżeczki cukru lub 3 tabletki słodzika (w wersji light).

Sposób przygotowania:

Herbatkę należy zaparzyć w 600 ml gorącej wody przez około 10 minut, a następnie dodać cukier, kwasek cytrynowy i wymieszać. Gdy napar ostygnie, dodać zmiksowane owoce i przełożyć do metalowego naczynia.

Włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Uwaga! Sorbet należy mieszać od czasu do czasu w trakcie zamarzania – tak aby pokruszyć go na kawałki zanim zamarznie na kamień.

Lody przełożyć do pucharków i udekorować świeżymi owocami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas