Składniki na 4 porcje: - 1 cytryna, - 6 gwiazdek anyżu, - 4 kawałki kory cynamonu, - 4-6 kostek brązowego cukru, - 6-8 goździków, - 1 torebka herbaty czarnej, 1 torebka herbatki owocowej, - 2 łyżki soku z cytryny, - 2 łyżki soku z pomarańczy Przygotowania: 1. Cytrynę sparz, pokrój w plastry razem ze skórką. Plastry włóż do rondelka, dodaj cynamon, gwiazdki anyżu, kostki cukru i goździki. Włóż torebki herbaty. 2. Składniki w rondelku zalej 700 ml wrzącej wody. Przykryj. Zaparzaj 10 minut. Na koniec dodaj sok z pomarańczy i z cytryny. 3.Gotową, aromatyczną herbatę rozlej do czterech ogrzanych filiżanek. Podawaj z plasterkami cytryny i pomarańczy. Na spodeczku obok każdej filiżanki możesz ułożyć kostki cukru (najlepiej brązowego) do moczenia w naparze i pogryzania. Czas przygotowania: 20 minut. 1 porcja: 130 kcal.