Indyjskie pierożki samosa

Smażone pierożki
Smażone pierożki123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 240 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 7 łyżek zimnej wody

- farsz wegetariański

  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 1 duża cebula
  • 3 cm kawałek imbiru
  • 6 dużych ziemniaków
  • 140 g zielonego groszku
  • 2 papryczki chili, drobno posiekane
  • 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki soli
  • woda
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?