Indyk na słodko (po 6. miesiącu)
Indyk podany w ten sposób smakuje wyjątkowo, a robi się go naprawdę szybko i bez wysiłku. Mogą go jeść nawet półroczne maluchy, a także osoby na diecie. Ta potrawa z pewnością zagości w twoim domu na dłużej.
Składniki:
- 1 jabłko
- 100 g fileta z piersi indyka
- 3 łyżeczki kaszki ryżowej
- 1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Dokładnie umyj jabłko i sparz je wrzątkiem. Obierz owoc ze skórki i pokrój na niewielkie cząstki.
Następnie zalej ok. 100 ml wody i zagotuj, by jabłko się rozgotowało.
Indyka starannie opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody.
Mięso połącz z rozgotowanym jabłkiem i kaszką. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą papkę.
Tuż przed podaniem dodaj łyżeczkę masła i jeszcze raz zagotuj danie.