Jabłka w cieście
Przepis dla miłośników diety bezglutenowej - jabłka w cieście w nowej odsłonie.

Składniki
- pół szklanki mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki bezglutenowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
- 1 jabłko
- cynamon
- 1-2 łyżki mleka
- szczypta bezglutenowego proszku do pieczenia
- olej
Sposób przygotowania:
Jajko, mąki, cukier, mleko i proszek do pieczenia zmiksować na luźne ciasto. Wszystkie składniki wymieszać na luźne ciasto. Jabłko obrać, pokroić na plasterki, oprószyć cynamonem. Każdy plasterek jabłka maczać w cieście. Rozgrzać olej na patelni, układać na rozgrzanym oleju i smażyć na rumiano z obu stron. Można posypać cukrem lub cukrem pudrem, albo polać sosem waniliowym.