Jaja faszerowane pastą z awokado

Przygotujesz je w mig!

Jajka nadziewane awokado
Jajka nadziewane awokado123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Skrop go sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. 

2. Jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij, dodaj do miąższu z awokado. Zmiksuj z majonezem i jogurtem. 

3. Dopraw solą, pieprzem, ewentualnie słodką papryką. 

4. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Wypełniaj pastą wydrążone połówki jajek. 

5. Anchois przekrój wzdłuż na paseczki, zwijaj w ślimaczki i układaj na wypełnionych pastą jajkach. Po wierzchu posyp posiekanym szczypiorkiem.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas