Jaja faszerowane pastą z awokado
Przygotujesz je w mig!

Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- dojrzałe awokado
- łyżka majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypiorek
- kilka anchois
- opcjonalnie: słodka papryka
Sposób przygotowania
1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Skrop go sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. 2. Jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij, dodaj do miąższu z awokado. Zmiksuj z majonezem i jogurtem. 3. Dopraw solą, pieprzem, ewentualnie słodką papryką. 4. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Wypełniaj pastą wydrążone połówki jajek. 5. Anchois przekrój wzdłuż na paseczki, zwijaj w ślimaczki i układaj na wypełnionych pastą jajkach. Po wierzchu posyp posiekanym szczypiorkiem.