Jaja z pastą z łososia

Połączenie jaj kurzych i ryb, zwłaszcza łososia, sprawdza się w kuchni doskonale. Jajka na twardo z pastą z łososia to idealna opcja na przekąskę, która znajdzie miejsce na imprezowym stole.

Jaja nadziewane pastą z łososia to hit każdej imprezy
Jaja nadziewane pastą z łososia to hit każdej imprezy 123RF/PICSEL

Jaja ugotuj na twardo, następnie ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka.

200 g wędzonego łososia skrop sokiem z cytryny, pokrój i wymieszaj widelcem razem z żółtkami, miękkim masłem i śmietaną. Dopraw do smaku solą, dodaj drobno posiekany szczypiorek i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Tak przygotowanym farszem napełnij jajka.

Potem zamknij je drugą połówką i całość połącz kawałkiem wędzonego łososia. Na koniec udekoruj koperkiem.

"Ewa gotuje": Schabowy z kościąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas