Reklama

Reklama

Jaja z pastą z łososia

Połączenie jaj kurzych i ryb, zwłaszcza łososia, sprawdza się w kuchni doskonale. Jajka na twardo z pastą z łososia to idealna opcja na przekąskę, która znajdzie miejsce na imprezowym stole.

Składniki

  • 4 jajka kurze
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypta soli
  • 300 g wędzonego łososia
  • koperek do przybrania
  • szczypiorek

Jaja ugotuj na twardo, następnie ostudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. 

200 g wędzonego łososia skrop sokiem z cytryny, pokrój i wymieszaj widelcem razem z żółtkami, miękkim masłem i śmietaną. Dopraw do smaku solą, dodaj drobno posiekany szczypiorek i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Tak przygotowanym farszem napełnij jajka. 

Potem zamknij je drugą połówką i całość połącz kawałkiem wędzonego łososia. Na koniec udekoruj koperkiem.

***
Zobacz również: 

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>     

Reklama



INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: jajka kurze | pasta z łososia | przekąska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy