Jajecznica na oleju?
Autorka przepisu z konieczności wyeliminowała z diety białko mleka krowiego. Zastanawiała się, jak będzie smakowała jajecznica smażona bez masła. Efekt ją po prostu zadziwił.

Składniki
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka kopru
- 1 łyżka pietruszki
- sól, pieprz
1. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony szczypiorek i chwilę smażymy.2. Wbijamy jajka. Mieszamy białka, żółtka zostawiamy, gdy białka się zetną zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy jajka solą i pieprzem, ponownie stawiamy na ogniu, mieszamy całość drewnianą łyżką, aż żółtka się zetną.3. Po usmażeniu i wyłożeniu na talerz posypujemy jajecznicę pokrojoną pietruszką i koperkiem. Podajemy z pieczywem i plasterkami pomidorów.