Reklama

Reklama

Jajecznica na oleju?

Autorka przepisu z konieczności wyeliminowała z diety białko mleka krowiego. Zastanawiała się, jak będzie smakowała jajecznica smażona bez masła. Efekt ją po prostu zadziwił.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka kopru
  • 1 łyżka pietruszki
  • sól, pieprz

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony szczypiorek i chwilę smażymy.

2. Wbijamy jajka. Mieszamy białka, żółtka zostawiamy, gdy białka się zetną zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy jajka solą i pieprzem, ponownie stawiamy na ogniu, mieszamy całość drewnianą łyżką, aż żółtka się zetną.

3. Po usmażeniu i wyłożeniu na talerz posypujemy jajecznicę pokrojoną pietruszką i koperkiem. Podajemy z pieczywem i plasterkami pomidorów.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje