​Jajka faszerowane

Nie masz pomysłu na potrawę wielkanocną dla swojego dziecka? Wypróbuj nasz!

Jajka faszerowane według naszego przepisu można podawać dziecku po 18. miesiącu życia
Jajka faszerowane według naszego przepisu można podawać dziecku po 18. miesiącu życia123RF/PICSEL

Składniki:

● 3 jaja

● 2 łyżki ugotowanej i posiekanej piersi kurczaka

● 2 łyżki ugotowanego ryżu

● 1 ugotowana i starta marchewka

● 1/2 łyżeczki przecieru pomidorowego

● 1 łyżeczka jogurtu naturalnego

● 1 łyżeczka majonezu

● 1 łyżeczka koperku

● papryka czerwona do dekoracji

● 4 liście sałaty

Przygotowanie:

Jaja sparz, ugotuj na twardo, obierz, przekrój i wyjmij żółtka. Połącz je z mięsem, marchewką i ryżem. Utrzyj całość na jednolitą masę. Dodaj przecier, majonez, jogurt i koper.

Farszem wypełnij połówki jajek, połóż kawałeczki papryki i ułóż całość na liściach sałaty.

Więcej wielkanocnych przepisów na www.wielkanoc.smaker.pl 

Sprawdź jeszcze... 70 pomysłów na Wielkanoc

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas