Jajka-grzybki

Na przyjęcia dla dzieci.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 6 jajek,
- 3 małe pomidorki,
- sos chrzanowy,
- majonez,
- szczypiorek,
- natka pietruszki,
- koperek,
-kilka liści karbowanej sałaty, sól i pieprz.

Przyrządzanie:

Jajka ugotować na twardo (włożyć je do zimnej wody, zagotować i od tego momentu gotować 10 minut).
Po zdjęciu z ognia zalać zimną wodą, odstawić na około 10 minut. Jajka obrać. Odciąć kawałek wierzchołka, aby można je było postawić na talerzu. Pomidorki umyć, przekroić na pół, wyjąć miąższ i nałożyć "czapeczki" na jajka.
Sos chrzanowy wymieszać z majonezem. Włożyć do szprycy i na każdym pomidorku zrobić białe kropeczki, tak by powstał muchomorek. Podawać na liściach sałaty z koprem i szczypiorkiem. Porcja - 210 kcal
Czas przygot.: 30 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas