Jajka nadziewane pastą
Pikantne jajka.

Składniki na 10 porcji:
- 10 jajek ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, - pół łyżeczki curry,- sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona, - pomidor, bazylia.
Przygotowanie:
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, po czym przetrzeć je przez sitko. Natkę drobno posiekać. Majonez połączyć z żółtkami i podzielić na trzy równe części. Jedną część połączyć z posiekaną natką, drugą z przecierem pomidorowym, trzecią - z curry i szafranem. Każdą pastę przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę wyłożyć na jajka za pomocą szprycy do kremu. Jajka ułożyć na półmisku i udekorować pokrojoną w paski papryką, cząstkami pomidora oraz listkami bazylii i pietruszki. 1 porcja - 200 kcal Czas przygotowania: 40 minut