Jajka nadziewane wątróbką
Aktualizacja
Jajka nadziewane wątróbką świetnie sprawdzą się jako przystawka, nawet dla osób, które nie uważają się za fanów wątróbki, bo smakują obłędnie! Jajka nadziewane wątróbką to z pewnością ciekawa propozycja, którą każdy powinien choć raz wypróbować.

Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 10 dag wątróbki drobiowej
- marchewka
- cebula
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
- sól, pieprz
Jajka nadziewane wątróbką - przygotowanie
Cebulkę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną wątróbkę, startą marchewkę i podduś.
Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, dodaj je do wątróbki wraz z masłem i zmiksuj.
Farsz przypraw do smaku i szprycą napełnij połówki jajek.
Możesz podawać z oliwkami na liściach sałaty.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz także: