Faszerowane ziemniaki w trzech odsłonach

Ziemniak nadziewany mięsem
Ziemniak nadziewany mięsem123RF/PICSEL

Z mięsem

Składniki

  • 8 dużych ziemniaków
  • 500g mięsa wieprzowego mielonego lub rozdrobnionego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża cebula
  • 100 g sera długodojrzewającego
  • 100 g sera mozzarella
  • sól, pieprz
  • papryka słodka, papryka ostra
  • olej

Sposób przygotowania

Ziemniak nadziewany śmietaną
Ziemniak nadziewany śmietaną123RF/PICSEL

Ze śmietaną i szczypiorkiem

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 20 sera np. bryndza lub innego
  • Sól
  • Szczypiorek
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • chili
  • olej do

Sposób przygotowania

Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki faszerowane123RF/PICSEL

Zapiekane z kiełbaską

Składniki

  • Jedna długa laska kiełbasy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g sera żółtego startego
  • Posiekany szczypiorek
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?