Reklama

Reklama

Faszerowane ziemniaki w trzech odsłonach

Przygotujesz je bez trudu. Są sycące i przepyszne!

Z mięsem

Składniki

  • 8 dużych ziemniaków
  • 500g mięsa wieprzowego mielonego lub rozdrobnionego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża cebula
  • 100 g sera długodojrzewającego
  • 100 g sera mozzarella
  • sól, pieprz
  • papryka słodka, papryka ostra
  • olej

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach przez około 45 minut. Paprykę, cebulę i koperek drobno posiekać. Sery zetrzeć osobno.

Reklama

Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso mielone, dodać sól, pieprz, papryką słodką, papryką ostrą i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dodać paprykę i cebulę, smażymy jeszcze chwilę. Dodać ser, wymieszać.

Ziemniaki obrać, przekroić na pół. Z każdego ziemniaka za pomocą łyżeczki wyciągnąć środek tak by powstało wgłębienie.

Wypełnić ziemniaki farszem i posypać mozzarellą. Zapiekać w temperaturze 200 st. C przez około 25-30 minut, do zarumienienia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje