Jajka po benedyktyńsku – pomysł na królewskie śniadanie

Jajka po benedyktyńsku to jedno z najprostszych dań śniadaniowych, jakie można sobie wyobrazić. Jednak umiejętnie podane, może zamienić się w iście królewską ucztę.

Jajka po benedyktyńsku
Jajka po benedyktyńsku123RF/PICSEL

Niedziela, leniwy poranek. Z jednej strony chciałoby się zjeść śniadanie inne niż na co dzień, a z drugiej, nie chce się zaczynać wolnego dnia od stania przy kuchni. Idealnym rozwiązaniem takiego dylematu będą jajka po benedyktyńsku zwane też jajkami w koszulkach.

Ich przygotowanie jest dziecinnie proste: na gotującą się wodę wystarczy wbić jajko i poczekać około minuty, aż białko się zetnie (dokładny przepis możesz znaleźć TUTAJ). Kiedy to już się stanie, można zacząć eksperymentować.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria

A form podania takich jajek, jest niezliczona ilość. Można zaserwować je na bekonie, na toście, na połówce awokado, na chrupkim pieczywie... Dla tych, którzy nie mogą się zdecydować, znalazłyśmy kilka inspiracji z Instagrama.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas