Reklama

Reklama

Jajka sadzone w cieście

Jeśli jeszcze nie jedliście, koniecznie spróbujcie tego połączenia!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • czosnek w proszku
  • szczypta oregano
  • szczypta tymianku
  • szczypta majeranku

Składniki - jajka

  • 4 duże jajka
  • 20 dag wędzonego boczku
  • łyżka masła
  • łyżeczka oleju
  • sól
  • pieprz
  • kiełki rzeżuchy lub inne

Sposób przygotowania

1. Ciasto rozłóż na blacie, lekko rozwałkuj. Pokrój na kwadraty, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj masłem, posyp przyprawami. Piecz 10 minut w temp. 200°C. 

2. Jajka umyj, osusz. Na patelni rozgrzej masło i olej, tłuszcze wymieszaj, poruszając patelnią. Ułóż paski boczku, smaż je. Wbij jajka, smaż całość najpierw na większym, potem na mniejszym ogniu, aż białko dobrze się zetnie. 

3. Jajka sadzone z boczkiem układaj na cieście. Zapiekaj 5 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp rzeżuchą lub innymi kiełkami. 


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje