Jajka z wiosenną pastą

Takich jeszcze nie próbowałaś!

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 8-9 jajek
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • majonez do nadania paście konsystencji (2-3 łyżki)
  • pieprz, sól
  • liście sałaty karbowanej do podania jajek
30 min
8-9 porcji

Sposób przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół. Z jajek wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.

2. Rzodkiewki umyj i posiekaj.Dodaj do żółtek.Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty. Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką. Dołóż majonez, wymieszaj.

3. Masę dopraw solą i pieprzem do smaku,nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas