Jajka z wiosenną pastą
Takich jeszcze nie próbowałaś!

Składniki
- 8-9 jajek
- pęczek rzodkiewek
- pęczek cienkiego szczypiorku
- majonez do nadania paście konsystencji (2-3 łyżki)
- pieprz, sól
- liście sałaty karbowanej do podania jajek
30 min
8-9 porcji
Sposób przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół. Z jajek wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
2. Rzodkiewki umyj i posiekaj.Dodaj do żółtek.Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty. Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką. Dołóż majonez, wymieszaj.
3. Masę dopraw solą i pieprzem do smaku,nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.