Jak zrobić doskonałą panierkę? Mięso, ryby, sery i warzywa będę rozpływać się w ustach

Jak zrobić doskonałą panierkę? Mięso i ryby będę rozpływać się w ustach
Jak zrobić doskonałą panierkę? Mięso i ryby będę rozpływać się w ustach123RF/PICSEL

Składniki

Tradycyjna panierka: Jajko i bułka

Jajo i bułka, czyli klasyczna panierka
Jajo i bułka, czyli klasyczna panierka123RF/PICSEL
Nietypowa panierka do halibutaInteria KulinariaInteria Kulinaria

Składniki

Czym doprawić panierkę?

Tradycyjną panierkę można urozmaicić na wiele różnych sposobów
Tradycyjną panierkę można urozmaicić na wiele różnych sposobów 123RF/PICSEL

Składniki

Eksperymentowanie w kuchni, czyli czym zastąpić bułkę tartą

Pierś z kurczaka w panierce… z popcornu!Interia Kulinaria

Składniki

Wegańska panierka, czyli czym zastąpić jajko

Wegańska panierka, czyli mąka z ciecierzycy
Wegańska panierka, czyli mąka z ciecierzycy 123RF/PICSEL

Smaczna panierka, czyli wybór tłuszczu

Na ostateczny smak panierowanej potrawy wpływ ma także rodzaj tłuszczu, na którym została usmażona
Na ostateczny smak panierowanej potrawy wpływ ma także rodzaj tłuszczu, na którym została usmażona123RF/PICSEL

Jak zrobić panierkę?

Mięsa i ryby najlepiej panierować tuż przed smażeniem
Mięsa i ryby najlepiej panierować tuż przed smażeniem123RF/PICSEL

Chrupiąca panierka: Smażenie tylko na dobrze rozgrzanym tłuszczu

Panierowane potrawy należy smażyć na mocno rozgrzanym oleju
Panierowane potrawy należy smażyć na mocno rozgrzanym oleju123RF/PICSEL

Smacznego!

Składniki