Jak zrobić kawę latte z karmelem

Zrób własną kawę w domu, skorzystaj z prostego i przepysznego przepisu. Możesz rozkoszować się jej smakiem codziennie. Tylko nie zapomnij dodać dodatkową porcję karmelu!

Kawa latte z karmelem
Kawa latte z karmelem© Photogenica

Rzeczy, których potrzebujesz

* 2 szklanki mocno zaparzonej kawy

* 2 łyżki sosu karmelowego

* szklanka mleka

* 2 łyżki brązowego cukru

* śmietanka kremówka

* sos karmelowy lub polewa karmelowa do dekoracji

Zaparz kawę
© Photogenica

Zaparz 2 szklanki mocnej kawy. Podgrzej mleko z brązowym cukrem. Zrób to na kuchence bądź w kuchence mikrofalowej.

Spień mleko
© Photogenica

Spień mleko, wykorzystując siłę swoich rąk, bądź użyj spieniacza do mleka na baterię. Cukier dodany podczas podgrzewania mleka wzbogaca jego smak.

Wlej mleko do kawy
© Photogenica

Rozlej kawę do dwóch szklanek, dodaj po łyżce soku karmelowego. Zamieszaj, by sos się rozpuścił. Do kawy wlej wolno spienione mleko. Możesz dołożyć bitą śmietanę i polać jeszcze sosem karmelowym. Nawet jest to wskazane!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas