Reklama

Reklama

Jakie mięso mielone do czego?

Wołowe, wieprzowe, a może cielęcina? To jakie mięso mielone wybierzemy, zależy od potrawy, jaką chcemy przygotować.

Wieprzowe:

Reklama

Na kotlety, farsze; świeże jest różowo-czerwone. Zbyt jasne jest tłuste.

Wołowe:

Na tatary, farsze, do sosów. Świeże jest żywoczerwone. Drobiowe: Do farszów, kotletów, pulpetów. Lepiej zmielić w domu (kupne miewa chrząstki).

Cielęcina:

Na delikatne pulpety. Świeża jest połyskliwa i jasnoróżowa.

Mieszane: (np. wołowe z wieprzowym 1:1)

Na kotlety, gołąbki, pieczenie.

Dowiedz się więcej na temat: mięso mielone | kotlety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje