Jarzynowa z małopolski

Bardzo sycąca, chociaż lekka.

Lekka zupa jarzynowa
Lekka zupa jarzynowaPicsel123RF/PICSEL

Składniki:

  • korpus z kurczaka 
  • 3 młode marchewki
  • 2 młode pietruszki razem z nacią
  • 1/2 małego selera, razem z nacią
  • mały por
  • duża kalarepa
  • 3 różyczki z kalafiora
  • kilka ziemniaków
  • masło

Sposób przygotowania:


1. Warzywa oczyść, pokrój. Natkę pietruszki posiekaj. Mięso zalej w garnku ok. 1,5 litra wody i gotuj ok. 30 minut. Pokrojoną kalarepkę wrzuć do rondelka z roztopionym masłem, podsmaż i uduś do miękkości, dodając kilka łyżeczek wody.

2. Wyjmij mięso z garnka, do wywaru włóż pokrojone ziemniaczki, gotuj 15 minut. Następnie dołóż resztę warzyw. Gotuj jeszcze 15 minut. Przed podaniem dodaj posiekane mięso, posyp zieleniną.

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas