Jogurtowe malibu z jagodami

Ciasto z jagodami
Ciasto z jagodami123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 jajek w temperaturze pokojowej
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki likieru kokosowego
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 40 dag jagód
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 szkl. gęstego jogurtu naturalnego (np. bałkańskiego)
  • 1 szkl. wiórków kokosowych
  • szczypta soli
12 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jagodowy Eton messINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?