Kabaczek faszerowany

Pieczarki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i papryki pokrój w kostkę.

Składniki dla 4 osób:

  • kilka małych kabaczków
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag kaszy jaglanej
  • czerwona papryka
  • pomarańczowa papryka
  • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • cebula dymka
  • olej do smażenia
  • 15 dag sera gouda
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i papryki pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż.

2. Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i starty ser. Smaż, aż ser się rozpuści i delikatnie zwiąże farsz. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Farsz nakładaj do beczułek z kabaczka, zapiekaj kwadrans w temp. 200°C.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje