Kaczka duszona w wiśniach

Smakuje wybornie!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Kaczka: 2 piersi kaczki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dag brukselki
  • 100 ml wiśniówki lub soku wiśniowego
  • tymianek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka octu balsamicznego
  • szczypta kardamonu
  • cynamon
  • imbir
  • czosnek granulowany
1 min
4 osoby

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, pokrój, zanurz w marynacie, odstaw na godzinę. Brukselkę ugotuj, z ciasta francuskiego wytnij kształty. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.2. Mięso smaż kilka minut, wlej sok lub wiśniówkę, przypraw, zagotuj, duś pod przykryciem około 40 minut. Podawaj z brukselką i ciasteczkami.

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?