Reklama

Kanadyjska grochówka

Jeśli grochówka kojarzy ci się z ciężkim, żołnierskim daniem, najwyższy czas na kulinarną podróż. W kanadyjskiej wersji, ciężkostrawna zupa nabiera lekkości, nie tracąc przy tym swoich walorów smakowych.

Składniki

  • dwie szklanki grochu
  • 25 dag chudego boczku
  • marchewka
  • litr wody
  • natka pietruszki
  • cebula
  • seler
  • cząber

Groch zalej wodą i odstaw na 12 godzin. Po tym czasie zagotuj go z przyprawami. Gdy woda zacznie wrzeć, skręć gaz do minimum, dodaj pokrojone w kostkę warzywa i wolniutko gotuj przez dwie godziny.

Boczek pokrój w kostkę, na koniec dodaj do zupy.

***

Zobacz także:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: grochówka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy