Reklama

Reklama

Kanapka lodowa

Ten orzeźwiający deser zaskoczy was smakiem!

Składniki

  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 1/2 szkl. cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 1 i 1/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Składniki - lody

  • 50 dag truskawek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 25 dag mascarpone
  • szkl. śmietanki 30 proc.

Sposób przygotowania

1. Truskawki i 2 łyżki cukru gotuj 5 minut. Schłodź. Zimną śmietankę ubij, pod koniec dodając mascarpone i resztę cukru pudru. Dodaj truskawki i wymieszaj, pozostawiając kawałki owoców. Włóż do zamrażarki na 6 godzin. 

2. Cukier i masło orzechowe zmiksuj na gładko. Następnie dodaj jajko, płatki owsiane i sodę oczyszczoną, zmiksuj. Porcje ciasta nakładaj łyżką na blachę, spłaszczaj. Piecz 7 minut w temp. 180°C. Na ciastko nałóż porcję lodów, przykryj drugim. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje