Kanapka lodowa

Ten orzeźwiający deser zaskoczy was smakiem!

Kanapka z lodami
Kanapka z lodami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Truskawki i 2 łyżki cukru gotuj 5 minut. Schłodź. Zimną śmietankę ubij, pod koniec dodając mascarpone i resztę cukru pudru. Dodaj truskawki i wymieszaj, pozostawiając kawałki owoców. Włóż do zamrażarki na 6 godzin. 

2. Cukier i masło orzechowe zmiksuj na gładko. Następnie dodaj jajko, płatki owsiane i sodę oczyszczoną, zmiksuj. Porcje ciasta nakładaj łyżką na blachę, spłaszczaj. Piecz 7 minut w temp. 180°C. Na ciastko nałóż porcję lodów, przykryj drugim.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas