Kanapki z ziołowym majonezem, plastrami sera masdamer i warzywami

Smaczna i zdrowa.

Taką kanapkę można zabrać do pracy na drugie śniadanie
Taką kanapkę można zabrać do pracy na drugie śniadaniemateriały prasowe

Składniki:

4 bułki z ziarnem

4 łyżki majonezu ziołowego

8 plastrów sera Hochland Maasdamer

garść świeżej rukoli

warzywa: pomidor, ogórek, papryka sól

Przygotowanie:

Majonez ziołowy: 4 łyżki majonezu miksujemy blenderem z 5-6 listkami bazylii. Dodajemy szczyptę soli i kilka kropli soku z cytryny.

Tak przygotowanym majonezem smarujemy kromki bułki. Dodajemy umytą rukolę. Na rukoli układamy plastry sera. Dodajemy warzywa: pomidor, ogórek, świeżą paprykę. Warzywa oprószamy solą.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas