Kapuśniak

Delikatny kapuśniak dla malucha. Dorośli też będą zachwyceni.

Kapuśniak jest doskonały
Kapuśniak jest doskonały123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. W małym garnku ugotuj mięso do miękkości, a następnie wyjmij je i posiekaj (nie dawaj maluszkowi wywaru). Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, selera oraz pietruszkę. Pora i ziemniaka pokrój w małą kostkę.

2. Do garnuszka z wrzącą wodą wrzuć warzywa, dodaj majeranek i masło. Gotuj ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj kapustę. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć do nich kiszoną kapustę i zagotuj całość. Następnie wrzuć do garnka mięso. Gotowe!

Kiszona kapusta jest źródłem witaminy C, działa też bakteriobójczo i wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit.

Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas