Reklama

Reklama

Kapuśniak

Delikatny kapuśniak dla malucha. Dorośli też będą zachwyceni.

Składniki

  • 50 g mięsa królika lub cielęciny
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 pora
  • 1 duża łyżka kapusty kiszonej
  • 1 łyżeczka masła
  • majeranek

Przygotowanie

1. W małym garnku ugotuj mięso do miękkości, a następnie wyjmij je i posiekaj (nie dawaj maluszkowi wywaru). Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, selera oraz pietruszkę. Pora i ziemniaka pokrój w małą kostkę.

Reklama

2. Do garnuszka z wrzącą wodą wrzuć warzywa, dodaj majeranek i masło. Gotuj ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj kapustę. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć do nich kiszoną kapustę i zagotuj całość. Następnie wrzuć do garnka mięso. Gotowe!

Kiszona kapusta jest źródłem witaminy C, działa też bakteriobójczo i wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit.

Dowiedz się więcej na temat: kapuśniak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje