Kapuśniak (po 10. miesiącu)

Kiszona kapusta jest źródłem witaminy C, działa też bakteriobójczo i wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit.

Taki kapuśniak smakuje doskonale.
Taki kapuśniak smakuje doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

● 50 g mięsa królika lub cielęciny

● 1 marchewka

● 1/2 pietruszki

● kawałek selera

● 1/2 pora

● 1 duża łyżka kapusty kiszonej

● 1 łyżeczka masła

● majeranek

Przepis na zupę krem z marchwiInteria Kulinaria

Przygotowanie:

W małym garnku ugotuj mięso do miękkości,a następnie wyjmij je i posiekaj (nie dawaj maluszkowi wywaru). Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, selera oraz pietruszkę. Pora i ziemniaka pokrój w małą kostkę. Do garnuszka z wrzącą wodą wrzuć warzywa, dodaj majeranek i masło. Gotuj ok. 15 minut. W tym czasie posiekaj kapustę. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć do nich kiszoną kapustę i zagotuj całość. Następnie wrzuć do garnka mięso. Gotowe!

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas