Reklama

Reklama

Kapuśniak z wkładką

Wymieszaj paprykę, olej, czosnek, sól i pieprz.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Zupa:

  • mała główka młodej kapusty
  • młoda włoszczyzna
  • 2 cebule
  • łyżka masła
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • pierś z kurczaka
  • łyżka soku z cytryny
  • gałązki czerwonej bazylii
  • sól
  • pieprz

Marynata:

  • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • sól
  •  pieprz

Sposób przygotowania:


1. Wymieszaj paprykę, olej, czosnek, sól i pieprz. Zanurz umyte mięso, odstaw do lodówki na dwie godziny. Piecz mięso godzinę w temp. 180°C. Kapustę poszatkuj. Cebulę pokrój w piórka, włoszczyznę obierz, umyj, pokrój drobno.

2. W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i pora. Smaż. Włóż kapustę, duś 10 minut. Warzywa zalej 1,2 l wody, dodaj włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie, sok z cytryny, przypraw. Zupę gotuj kwadrans. Podawaj z plastrami mięsa, dekoruj czerwoną bazylią.

Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje