Karkówka na sałatce
Soczysta karkówka podana na orzeźwiającej sałatce to zaskakujące i naprawdę pyszne połączenie. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się wyjątkowym smakiem.
Sposób przygotowania:
1. Schab opłucz, włóż do rękawa do pieczenia. Przeciśnij przez praskę ząbki czosnku, utrzyj je z łyżeczką soli. Dodaj colę, po sporej szczypcie imbiru i curry oraz sól i pieprz do smaku.
2. Marynatę wlej do rękawa z mięsem, zawiąż końce. Odłóż mięso na kilka godzin do lodówki. Co godzinę przemieszaj znajdującą się w środku marynatę tak, by pokryła całe mięso. Ułóż całość w brytfance, piecz 90 min w 170°C. Na 15 min przed końcem rozetnij rękaw z mięsem.
3. Posiekaj dowolnie oczyszczone papryki, obraną cebulę i ogórki. Wymieszaj z sosem z 4 łyżek oleju, łyżeczki octu, soli, pieprzu i cukru do smaku. Posyp sezamem. Podawaj z plastrami mięsa.