Karkówka na sałatce

Soczysta karkówka podana na orzeźwiającej sałatce to zaskakujące i naprawdę pyszne połączenie. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się wyjątkowym smakiem.

Soczysta karkówka podana na sałatce
Soczysta karkówka podana na sałatce123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Schab opłucz, włóż do rękawa do pieczenia. Przeciśnij przez praskę ząbki czosnku, utrzyj je z łyżeczką soli. Dodaj colę, po sporej szczypcie imbiru i curry oraz sól i pieprz do smaku. 

2. Marynatę wlej do rękawa z mięsem, zawiąż końce. Odłóż mięso na kilka godzin do lodówki. Co godzinę przemieszaj znajdującą się w środku marynatę tak, by pokryła całe mięso. Ułóż całość w brytfance, piecz 90 min w 170°C. Na 15 min przed końcem rozetnij rękaw z mięsem. 

3. Posiekaj dowolnie oczyszczone papryki, obraną cebulę i ogórki. Wymieszaj z sosem z 4 łyżek oleju, łyżeczki octu, soli, pieprzu i cukru do smaku. Posyp sezamem. Podawaj z plastrami mięsa.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas