Karkówka z miodem i rozmarynem

Nie masz pomysłu na obiad? Zrób pyszną karkówkę z miodem.

Smakuje naprawdę wyjątkowo
Smakuje naprawdę wyjątkowo 123RF/PICSEL

Karkówkę umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj plasterkami obranego czosnku.  Igiełki z połowy rozmarynu dokładnie posiekaj. Dodaj do nich miód, paprykę słodką i ostrą, olej oraz zielony pieprz. Natrzyj mięso ze wszystkich stron powstałą marynatą. Obłóż karkówkę resztą rozmarynu i przełóż do rękawa do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. na ok. 1,5 godziny.

Domowe wędliny - przepis na pieczoną łopatkęInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas