Reklama

Reklama

Karnawałowy dip z awokado i miętą

Idealny do krakersów i nachosów!

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • dojrzale awokado 2 szt.
  • Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • świeża mięta 2 gałązki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.

Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera. 


Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy