Karpatka w kilku smakach

Karpatka z wiśniami
Karpatka z wiśniamimateriały prasowe

Karpatka z wiśniami

Składniki

- ciasto

  • 1 opakowanie ciasta karpatka np. Delecta
  • 250 ml wody
  • 125 g margaryny
  • 4–5 jaj (w zależności od wielkości)
  • 3 łyżki kakao

- nadzienie

  • 500 ml mleka
  • 200 g masła lub margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 200 g wiśni (mogą być mrożone)
  • 100 ml wody
  • 4 łyżki cukru

- dodatki

  • 1 łyżka kakao

Sposób przygotowania

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Karpatka z kiwi
Karpatka z kiwimateriały prasowe

Karpatka z musem z kiwi

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta Karpatka np. Delecta
  • 250 ml wody
  • 125 g margaryny
  • 4–5 jaj (w zależności od wielkości)

- nadzienie

  • 500 ml mleka
  • 200 g masła lub margaryny
  • 500 g kiwi
  • ½ szklanki wody
  • 1 opakowanie galaretki smak agrestowy Delecta

- dekoracja

  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 kiwi

Sposób przygotowania

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?